Правовий статус Європейської прокуратури - Конончук, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Досліджено правовий статус Європейської прокуратури як наднаціонального органу Європейського Союзу, створеного для боротьби зі злочинами проти його фінансових інтересів. Визначено основні напрями її діяльності та категорії правопорушень, що належать до компетенції цього органу.
Keywords: Європейський Союз; Європейська прокуратура; матеріальна компетенція Європейської прокуратури; територіальна компетенція Європейської прокуратури