Розвиток фестивального туризму в Бразилії - Панібраць, Наталія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У дослідженні розглянуто класифікацію культурного туризму, що передбачає виокремлення форм і видів за різними критеріями, що дозволило визначити фестивальний туризм, як вид подієвого туризму. Також з’ясовано історію виникнення фестивального туризму, яку умовно поділено три основні етапи, а саме: від найдавніших часів до другої половини ХІХ століття; від другої половини ХІХ до першої половини ХХ століть; із середині ХХ століття і дотепер. У кваліфікаційній роботі звернено увагу на тенденції розвитку фестивального туризму у Бразилії та фактори, які цьому посприяли. Увага звернена на найбільші фестивалі, а саме у Ріо-де-Жанейро, Блуменау, Іжарі, Парінтінсі та Белен. Фестивальний туризм у Бразилії є важливою частиною сучасної туристичної індустрії, оскільки сприяє культурному обміну, економічному розвитку і наданню унікальних вражень туристам.
Keywords: фестивальний туризм; тур; карнавал; подієвий туризм; подія; свято