Мова війни в сучасному англомовному медіадискурсі: структурно-семантичний та комунікативно-прагматичний аспекти - Лук’янчук, Олена Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена комплексному дослідженню мови війни в англомовному медіадискурсі та її впливу на формування масової свідомості. У роботі висвітлено теоретико-методологічні засади дослідження мови війни, проведено понятійно-термінологічний аналіз феномена, а також розглянуто еволюцію мовних репрезентацій війни у сучасних англомовних ЗМІ з історико- дискурсивної перспективи. Особлива увага приділена семантичним характеристикам мови війни, риторичним стратегіям та стилістичним засобам, які використовуються для впливу на сприйняття аудиторії.
Keywords: мова війни; медіадискурс; семантика; риторика; стилістика; комунікативно-прагматичні функції; англомовні ЗМІ; масова свідомість; інформаційний вплив