Педагогічна психологія та методика викладання психології - Бабій, Микола Федорович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Метою вивчення ОК «Педагогічна психологія та методика викладання психології» є формування знань та практичних навичок у здобувачів з таких питань: - психології навчання; - психології виховання; - психологія діяльності педагога; - засадничі принципи підготовки та проведення навчальних занять з психології у ВНЗ; - організації та планування науково-дослідної роботи студентів; - організації виховної роботи студентів. Основними завданнями вивчення ОК «Педагогічна психологія та методика викладання психології » є: - розкрити психологічні аспекти психології навчання; - ознайомити з механізмами виховного впливу; - основними психологічними компонентами педагогічної діяльності ; - засвоєння методичних прийомів організації та проведення навчальних занять теоретичного та практичного змісту у навчальних закладах різного рівня акредитації; - планування та проведення науково-дослідної роботи студентів; - реалізовувати на практиці нові, інноваційні методи формування професійних знань у слухачів; - об’єктивно оцінювати результати навчальної діяльності здобувачів. Механізми пошуку наукової проблеми та шляхів її вирішення.Освітній компонент (ОК) «Педагогічна психологія та методика викладання психології » включений до освітньої – професійної програми 053 «Психологія», рівень «бакалавр» для здобуття психологічної освіти. Він відноситься до прикладних дисциплін, що входять до структури «Педагогічна психологія». У ньому розкриваються аспекти професійної діяльності викладача у вищій школі. Здобувачі знайомляться з технологіями та методами організації, проведення різних видів навчальних занять та форм наукової роботи. Вони пізнають ази проведення навчальної, консультативної та виробничої практики.
Keywords: педагогічна психологія; методика; викладання