Сучасна методологія гуманітарного знання - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Вивчення курсу передбачає ознайомлення студентів із сутністю та основними проблемами гуманітарного знання, специфікою сфери “humanities”, її історичними та культурними підвалинами з метою формування у студентів власного ставлення до цього феномену, демонстрування інтегрального та трансдисциплінарного характеру сучасного гуманітарного знання, ознайомлення студентів з основними напрямками методології сучасного гуманітарного знання – герменевтики, структуралізму, екзистенціалізму, феноменології, семіотики, філософії мови, деконструкції тощо.
Keywords: основні напрямки методології сучасного гуманітарного знання; специфіка методологічних підходів герменевтики, феноменології, екзистенціалізму, структуралізму; сутність поняття методології взагалі і методології гуманітарного знання