Напрямки раціонального використання порушених земель у Волинській області - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Karpiuk, Zoia K.; Chyzhevska, Larysa T. (My University, 2018)
В економіці Волинської області чільне місце займає гірничодобувна промисловість, що спрямована на вилучення з надр різноманітних корисних копалин. Волинь багата на кам’яне вугілля (10 родовищ), торф (416 родовищ), будівельну сировину (23 родовища), природний газ (1 родовище). В області мають місце всі можливі способи добування мінеральних ресурсів, що призвело до появи порушених земель, які поширені по всій території області, загалом, на площі, що становить 11 559,8 га.
Keywords: Волинська область; порушені землі; рельєф; рослинність; грунтовий покрив; літологічна основа