Діалектна лексика в художньому мовленні В. Свідзинського та її фіксація в словнику Б. Грінченка - Громик, Юрій Васильович; Hromyk, Yurii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Проаналізовано волинсько-подільські та інші народнорозмовні елементи, засвідчені в художніх текстах Володимира Свідзинського. Простежено виразні діалектні відмінності на лексичному рівні мовної системи. Відзначено, що більшість використаних поетом власне лексичних, лексико-семантичних та лексико-словотвірних діалектизмів у кінці ХІХ ст. – першій половині ХХ ст. сприймалися як складова частина лексичного фонду загальнонаціональної мови.
Keywords: літературна мова; народна мова; діалектизм; художній текст; В. Свідзинський