Клим Степанович Забарило - дослідник німецького романтизму - Мучка, Мирослава; Muchka, Myroslava (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття ознайомлює з українським літературознавцем К. Забарилом та його неопублікованою критичною спадщиною. Досліджуються особливості сприйняття К. Забарилом філософсько-естетичної концепції німецького романтизму та специфіки її втілення в художніх творах німецьких літераторів, зокрема Г. фон Клейста. The article deals with the Ukrainian theorist of literature К. Zabarylo and his unpublished critical heritage. It is investigated both the peculiarities of Zabarylo’s interpretation of the aesthetic theory of German Romanticism and its manifestation in the works of the German writers, specifically H. von Kleist.
K. Zabarylo – Researcher of German Romanticism
Keywords: К. Забарило; K. Zabarylo; Г. фон Клейст; H. von Kleist; критичний доробок; critical heritage; романтизм; Romanticism