Парадигми смислово-знакових систем в історіософії - Василенко, Юрій; Vasylenko, Yuriy; Сільвестрова, Оксана; Silvestrova, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті здійснено спробу в історіософському контексті розкрити основне значення символічно-знакових систем у духовній культурі людства через їх історіософський аналіз. The article is an attempt from the historiosophical point of view to learn the main meaning of symbolic-sign systems in the spiritual culture of humanity through their philosophical and historical analysis.
Paradygms of Meaning-sing Systems in Historiosophy
Keywords: людина; person; символ; symbol; знак; sign; образ; image; історіософія; historiosophy; культура; culture; релігія; religion; свідомість; consciousness; світогляд; outlook; ретроспективність; retrtospectiveness; абстрагування; abstracting; узагальнення; generalization; метод; method; істина; fact; заблудження; delusion; модель; model