Конституційно-правові основи механізму стримувань і противаг у стосунках між гілками державної влади в Україні на сучасному етапі державотворення - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Волинcька обласна державна адміністрація, 2010)
Серед найбільш актуальних проблем, які сьогодні постають перед вітчизняною наукою державного управління, особливе місце посідає питання конституційно-правового регулювання відносин між вищими органами державної влади, які традиційно відносять до законодавчої, виконавчої та судової гілок державної влади. Значущість та виняткова роль цієї проблеми пояснюється тим, що вона фактично акумулює у собі ключовий для розвитку національної державно-правової системи принцип стримувань і противаг у стосунках між гілками державної влади.
Keywords: державна влада; механізм держави; механізм стримувань і противаг; орган державної влади