Особливості впровадження передового досвіду зарубіжних країн щодо навчання здобувачів початкової освіти з інтелектуальними порушеннями в умовах інклюзії - Бігун, Світлана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі розкривається проблема впровадження передового досвіду зарубіжних країн щодо навчання та виховання дітей з інтелектуальними порушеннями. Дана проблема висвітлюється в педагогічній науці. Звертається увага на особливості розвитку та навчання дітей з інтелектуальними порушеннями в умовах інклюзії, підбір новітніх шляхів всебічного розвитку особистості дитини у світовій практиці та розробка на цій основі відповідної системи комплексної системи навчання здобувачів початкової освіти з інтелектуальними порушеннями. У роботі теоретично схарактеризовано та обґрунтовано методичну систему навчання здобувачів початкової освіти з інтелектуальними порушеннями на основі передового досвіду зарубіжних країн. Широко розкривається поняття передовий педагогічний досвід. Представлено методики навчання здобувачів початкової освіти з інтелектуальними порушеннями на основі передового досвіду зарубіжних країн з метою розвитку в них творчих здібностей. Методи дослідження та їх результати, які представлені в роботі, можуть використовувати у своїй практиці психологи, педагоги-дефектологи, вихователі, працівники ІРЦ, педагоги НРЦ, асистенти вчителів в інклюзивних класах, батьки в яких виховуються діти з особливостями розвитку.
Keywords: передовий педагогічний досвід; зарубіжні країни