I3 - -селективний потенціометричний сенсор на основі іонного асоціату нейтрального червоного - Кормош, Ж. О.; Савчук, Т. І.; Хінцінський, Ю. Я.; Левкова, Т. М.; Місюра, К. А.; Семенака, О. О.; Kormosh, Zh. O.; Savchuk, T. I.; Khincinskyi, Yu. Ya.; Levkova, T. M.; Misura, K. A.; Semenaka, O. O. (My University, 2010)
Створено пластифікований I3 --селективний сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат трийодиду нейтрального червоного. Робочий інтервал рН сенсора − 2–12; інтервал лінійності електродної функції − 9×10-5 – 1×10-1 моль/л, крутизна − 50–59 мВ/pC. Розроблений сенсор апробовано при потенціометричному титруванні йодидів у фармацевтичних препаратах. The І3 --selective electrodesensor with ionic associates of neutral red triiodide as electrode-active substance were developed. The рН working range is 2–12. The linearity ranges of the electrode function are 9 ×10-5 –1×10-1 mol/l, the electrode function slopes are 50–59 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for the iodide determination was shown by potentiometric titration methods.
Triiodide-selective Electrode on the Basis of Ionic Associate of Netral Red Triiodide
Keywords: трийодидний сенсор; іонний асоціат; потенціометрія; triiodide-sensor; ionic associates; potentiometri