Історія української культури - Дейнека, Людмила Панасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Бібліотека, 2015)
Мета бібліографічного покажчика – з найбільшою повнотою подати бібліографічну інформацію по дисципліні "Історія української культури", яка вивчається у Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки для забезпечення навчальної і науково-дослідної роботи студентів. Бібліографічні матеріали згруповано за розділами: 1. Вступ до дисципліни. 2. Культура східних слов’ян. 3. Культура Київської Русі. 4. Культура Галицько-Волинського князівства. 5. Культура України литовсько-польської доби (друга половина ХІV – перша половина XVІІ ст.) 6. Українська козацтво гетьманської доби (друга половина ХVІІІ ст.) 7. Українська культура "довгого" ХІХ ст. 8. Національно-культурний рух в роки української революції 1917–1921 рр. 9. Культурні процеси на Україні в 20–30-х рр. 10. Розвиток культури на західноукраїнських землях у міжвоєнний період. 11. Культурне життя в роки Другої світової війни. 12. Українська культура другої половини 1940-х – першої половини 1950-х рр. 13. Духовне життя в Україні в період "відлиги" (1953–1964). 14. Проблеми і основні риси розвитку національної культури другої половини 1960–1985-х рр. 15. Основні тенденції розвитку сучасної української культури. Розміщення джерел у межах розділів – за алфавітом прізвищ авторів або за назвою документа. Позиції пронумеровані. Всі описи мають шифр, що полегшить пошук літератури. Література, яка вміщена в покажчику, є наявною у фондах бібліотеки.
Keywords: Українська культура; історія української культури; бібліографічні видання; 63.3(4УКР)я1