Економіка Європейського Союзу : методичні вказівки до вивчення курсу (завдання для самостійної роботи) - Деделюк, Катерина Юріївна; Dedeliuk, Kateryna Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни «Економіка Європейського Союзу» є формування знань про зміст, структуру соціально-економічної системи Європейського Союзу, особливості економіки ЄС як цілісного інтераційного утворення, вивчення закономірностей взаємодії національних економік в межах ЄС. На досягнення зазначеної мети направлені такі завдання вивчення курсу: формування у студентів знань про сучасні проблеми та перспективи розвитку ЄС, його інституційного устрою та організаційно-економічного механізму функціонування, окремих сфер господарської системи, зокрема особливостей валютно-фінансової системи, соціальної політики, напрямів держвного соціально-економічного регулювання. Пропонуються завдання для самостійної роботи з вивчення економіки країн Європейського Союзу. Завдання складено з урахуванням робочої програми навчальної дисципліни і спрямовано на самостійну роботу студентів переважно зі статистичними та аналітичними матеріалами. Рекомендовано студентам 4-го курсу напряму підготовки «Міжнародні економічні відносини».
Keywords: економіка; Європейський Союз; Економіка ЄС