Фазовые равновесия в квазитройных системах AІ 2Х−ВІІХ−СІІІ 2Х3 по сечениях AICIIISe2−BIIC2 IIISe4 (AI – Ag, Cu; BII – Zn, Cd, Hg; CIII – Ga, In) - Олексеюк, І.Д.; Парасюк, Олег Васильович; Козер, В.Р. (Волинський національний університет ім.Л.Українки, 2009)
Методами ДТА, РФА та РСА аналізів досліджено фазові рівноваги на перерізах AICIIISe2−BIIC2 IIISe4 систем AІ 2Se−ВІІSe-СІІІ 2Se3. Більшість перерізів є неквазібінарними, що зв’язaно з інконгруентним типом плавлення однієї чи обох вихідних сполук. Характерними для них є утворення твердих розчинів різної протяжності на основі вихідних сполук та відсутність проміжних фаз. The phase equilibria in the section AICIIISe2−BIIC2 IIISe4 systems AІ 2Se−ВІІSe−СІІІ 2Se3 was investigated using DTA, X-ray phase and XRD analysis. The most section are in-quasi-binary system in consequence of incongruent type melting compound. The distinctive systems are formation solid solution different limited and absent of intermediate phases.
Phase Equilibria in the Quasi-Ternary System AІ 2Х−ВІІХ−СІІІ 2Х3 Section AICIIISe2−BIIC2 IIISe4 (AI – Ag, Cu; BII – Zn, Cd, Hg; CIII – Ga, In)
Keywords: фазова діаграма; phase diagram; твердий розчин; solid solution; диференційний термічний аналіз; differential thermal analysis; ренгенофазовий аналіз.; X-ray phase analysis