До питання вивчення та історії розвитку векторної анімації - Маркевич, Олег Олегович; Берлач, Олександр Павлович (Луцьк: ВНУ ім. Лесі Українки, 2022)
У дослідженні з‘ясовано історію появи комп‘ютерної анімації (векторної у тому числі), а також тематичну спрямованість досліджень науковців. Поява та розвиток мистецтва анімації пов‘язані з винайденням фотоапарата, кінематографа, целулоїда, пізніше − комп‘ютера. Досліджена історія анімаційного мистецтва, а також технології класичної анімації у працях багатьох науковців.
Keywords: комп‘ютерна анімація; векторна анімація; технології; 001(477.82)(082)