Фітнес у системі мотиваційно-ціннісних орієнтацій учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів - Ващук, Людмила; Vashchuk, Ludmyla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Результати дослідження засвідчили, що рівень інтересу старшокласників до фізичної культури невисокий. Лише 19,4 (19,8 %) юнаків і 11,9 (12,5 %) дівчат мають високий рівень інтересу до фізичної культури. У 6,9 (10,9 %) респондентів інтерес до виконання фізичних вправ відсутній або сформувалося негативне ставлення. Основними мотивами занять фізичною культурою є можливість покращення стану здоров’я, підвищення фізичної підготовленості, оволодіння технікою фізичних вправ та отримання високих оцінок. У сучасних умовах серед старшокласників популярними є заняття з фітнесу. Вони сприяють зміцненню здоров’я, корекції будови тіла та розвитку фізичних якостей. Results of the research have shown that level of interest of senior pupils in physical culture is not high. Only 19,4-19,8% of boys and 11,9-12,5% of girls have high level of interest in physical education lessons. 6,9-10,9% of respondents are lacking interest in physical education lessons or they have negative attitude. Main motives to practicing physical culture is ability to improve health condition, increase level of physical preparation, mastering of technics of physical exercises, getting high marks. In modern times fitness is popular among senior pupils. Fitness improves health condition, corrects body build and development of physical qualities.
Fitness in the System Motivational and Value Orientations of Senior Pupils of General Schools
Keywords: фітнес; інтерес; мотивація; старшокласники; загальноосвітні навчальні заклади; fitness; interest; motivation; senior pupils; general schools