Література - справа життя Дмитра Іващенка - Хмелюк, Майя; Khmeliuk M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено викладачеві Луцького педагогічного інституту, лідеро- ві дисидентського руху 60-х років на Волині, керівникові літературних студій, педагогові Дмитру Іващенку. Подано його біографію, фаховий і життєвий досвід. This article devoted to the teacher of Lutsk Pedagogical Teachers’ Training Institute, a leader of the dissident movement 1960 th years in Volyn, the head of literary studies Dmitry Ivashchenko. Represented his biography, professional and life experience.
Literature – Dmitry Ivashchenko’ Cause of Life.
Keywords: література; пізнання; творчість; інтелектуальна свобода; literature; cognition; creativity; intellectual freedom