Загальна характеристика французького та іспанського інфінітивів у плані типологічного вивчення іноземних мов - Сінченко, Євгенія Іванівна; Ткачук, Ірина; Хом'як, Юлія; Sinchenko, Yevheniia I.; Tkachuk, Iryna; Khomiak, Yuliia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Досліджується природа інфінітиву у споріднених французькій та іспанській мовах, визначаються їх спільні та відмінні риси в плані формальних, семантичних, синтаксичних та комунікативних характеристик. Новизна полягає у дослідженні природи, термінологічного визначення інфінітива, його морфологічних, синтаксичних характеристик, а також характеристик семантичних, функціональних та формальних.

The nature of infinitives in related French and Spanish languages is investigated, their common and distinctive features are defined by way of formal, semantic, syntactic and communicative characteristics.
General characteristic of French and Spanish of infinitives by way of typological studying foreign languages
Keywords: інфінітив; типологічний, компаративний аналіз; формальна ознака; лексичне значення; функція; міжнародне співробітництво; лексичне значення; infinitive; formal attribute; lexical value; valency; function; typological, comparative analysis; international cooperation