Відкриваючи духовний смисл буття (творчість Юзефа Крашевського в горнилі віків) - Лісовський, Антон; Lisovsky, Anton (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Статтю присвячено розгляду духовного смислу образів у творах Ю. Крашевського. Відображено глибокі проблеми людського життя, тривоги і надії героїв на шляху до щастя. Піднято питання життєвості образів Ю. Крашевського і їх високої гуманістичної ролі в минулому і сучасному житті народу./ The article deals with the investigation of spiritual sense of Y. Krashevskiy′s images in the garnier of time. The life and circumstances which heroes liveg in change. But they remain our contemporaries as bearers of human values. These values have imperishable significance facing the humanity problems in different time on a way to happiness. The high humanistic pathos of writer’s works, his ability to understand human aspirations, gladness and sorrow make creative work of Yu. Krashevskiy always contemporary. It attracts readers, answers their questions and appeals to creative thoughts about life.
Showing Spiritual Sense of Entity (the Creation of Y. Krashevskiy in the Garnier of Time)
Лісовський А. Відкриваючи духовний смисл буття (творчість Юзефа Крашевського в горнилі віків) / Антон Лісовський // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2014. – № 9 (286). – С. 82-86.
Keywords: емоційний; мудрість; неочевидне; сутність; духовний; образ; абсурд; вірність; ідея; emotional; wisdom; non-obvious; sence; spiritual; image; nonsense; faith; idea