Чинники регіональних відмінностей у розвитку країн світу - Лемехова, А. С.; Lemekhova, A. S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглядаються сучасні регіональні відмінності країн світу. Приділено увагу аналізу чинникам, які сприяють диференціації країн за рівнем соціально-економічного розвитку. Виявлено характерні риси для типологічних груп країн. Зроблено висновки про характеристики кожної типологічної групи. The modern regional differences of the world countries are examined. Paid attention analysis to the factors that assist differentiation of countries in level of socio-economic development. The personal touches are educed for the typology groups of countries. Drawn conclusion about descriptions of every typology group.
Factors Regional Differences in the Development of Countries
Keywords: критерії типології країн; рівень соціально-економічного розвитку; чинники впливу; criteria of typology of countries; level of socio-economic development; factors of influence