Робочий зошит для вивчення номенклатури з курсу “Загальне землезнавство” - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Білецький, Юрій Валентинович; Melniichuk, Mykhailo M.; Biletskyi, Yurii V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
При вивченні курсу “Загальне землезнавство” для поглиблення та формування понять, про географічну оболонку студентам географічного факультету за напрямом підготовки “Географія” та “Туризм” необхідно оволодіти географічною номенклатурою, яка включає в себе набір географічних назв: миси, моря, морські течії, затоки, протоки, півострови, острови, рельєф дна Світового океану (котловини, жолоби, хребти, підняття, плато), рельєф суші (гори, нагір’я, низовини, височини, плато, плоскогір’я, вершини, вулкани), пустелі, ріки, озера, водосховища, водоспади, список яких систематизований з сучасних географічних видань і праць таких авторів, як М. Ю.Кулаківська, П. О. Шкрябій, Н. П. Неклюкова, Я. О. Мольчак та доповнені автором. Для кращого засвоєння та систематизації знань автором розроблений робочий зошит із завданнями та контурними картами, що дасть можливість повторювати пройдений матеріал і раціонально використовувати час.
Keywords: загальне землезнавство; робочий зошит; географічна номенклатура