Становлення і розвиток місцевого самоврядування у Волинській області (1990-2010) - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У монографії висвітлено становлення інституту місцевого самоврядування у Волинській області та його розвиток за двадцятилітній період. Зазначений процес розглядається паралельно з еволюцією системи місцевих органів виконавчої влади, виборчої системи, виборчого процесу, партійної системи, адміністративно-територіального устрою. Такий комплексний підхід дав можливість усебічно прослідкувати політичну історію Волині у новітній історичний період.
Keywords: інститут місцевого самоврядування; Волинська область; система місцевих органів виконавчої влади; виборча система; виборчий процес; партійна система; адміністративно-територіальний устрій; новітня політична історія Волині