Прагматичні особливості заголовка франкомовного мікротексту-повідомлення (на матеріалі щомісячника «Ça m’intéresse») - Теслер, О. В.; Титюк, Т. В.; Tesler, O. V.; Tytiuk, T. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено прагматичний аспект заголовка мікротексту-повідомлення. У процесі дослідження встановлено прагматичні типи заголовків, які мають специфічні особливості і забезпечують логічний та семантичний зв’язки заголовка з текстом. The article deals with pragmatic aspect of microtext headlines. In the process of investigation pragmatic types of headlines were determined which have some specific particularities and ensure the logical and semantic connection between the headline and the text.
Pragmatic Particularities of Informative Microtext Headlines (on the Material of Monthly Magazine «Ça m’intéresse»)
Keywords: заголовок журнального мікротексту-повідомлення; informative text headline; прагматичні типи заголовків; pragmatic types of headlines; прагматична спрямованість; pragmatic directionality