Раціоналізація організації облікового процесу операцій з основними засобами в аспекті підвищення ефективності використання цих активів на підприємстві - Шматковська, Тетяна Олександрівна; Shmatkovska, Tetiana О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
В статті розглянуто проблематику застосування типових форм первинних документів щодо організації обліку основних засобів, а також формування аналітичного облікового процесу поліпшень (ремонту та модернізації) основних засобів в умовах його автоматизації. Запропоновано розробки щодо покращення аналітичного обліку витрат на ремонт та поліпшення основних засобів. Узагальнено деякі аспекти обліку операцій з основними засобами в нинішніх умовах ведення господарської діяльності. Обґрунтовано необхідність розробки більш детальних інструктивних матеріалів з метою покращення обліку операцій з основними засобами. The paper deals with the problems of the use of standard forms of primary documents on the organization of basic means, as well as the formation of an analytical process of the improvements (renovation and modernization) of fixed assets under its automation. There are proposed development to improve analytical accounting costs of repair and improvement of basic means. In this article summarizes some aspects of the accounting for transactions with fixed assets in the current business environment. There are proved the necessity of developing more detailed guidance materials to improve the accounting of basic means.
The problem of the organization of book keeping operations of basic means in aspect of the rise it efficacy at the enterprise.
Keywords: основні засоби; basic means; первинна документація; primary documents; аналітичний облік; analytical accounting; ремонт та модернізація основних засобів; repair and modernization of basic means; ефективні управлінські рішення; the efficient managerial decisions