Екологічні аспекти творчості Лесі Українки - Козак, Ганна; Kozak, H. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Праця містить новаторський підхід в інтердисциплінарних дослідженнях, а саме на межі літератури та екології. У статті досліджено екологічні аспекти в поемі видатної української письменниці Лесі Українки «Лісова пісня». На прикладі твору показано принципи екології, взаємодію людини і природи, гармонію людини з природою. The work consists of innovative approach in interdisciplinary investigations, particularly in the area of borderline of literature and ecology. Here, were examined various ecological aspects of “Lisova Pisnya” (Forest’s song), the drama of Lesya Ukrainka, a paramount Ukrainian writer. On the example of that piece of writing, there were portrayed different ecological rules, mutual relations and impacts of human and nature, the harmony between them.
Ecological Aspects in Lesya Ukrainka’s Writing
Keywords: поетика; філософія природи; екологія; гармонія; poetry; nature philosophy; ecology; harmony