Міжнародні валютно-фінансові відносини : робоча програма вибіркової навчальної дисципліни - Рудик, Наталія Іванівна; Rudyk, N. I. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Предметом курсу «Міжнародні валютно-фінансові відносини» є економічні, організаційні, правові і соціальні питання та закономірності функціонування і розвитку міжнародної економіки. Дисципліна «Міжнародні валютно-фінансові відносини» аналізує економічні відносини та дії економічних законів на міжнародному рівні, а також основи зовнішньо-торгівельної, валютно-кредитної та виробничо-інвестиційної політики. Міжнародна економіка пов’язана з політекономією; основами підприємництва; галузевими економіками; економікою праці; організацією, нормуванням і оплатою праці; міжнародними економічними відносинами, валютно-фінансовими відносинами, організацією виробництва; фінансами підприємства; економічним аналізом; основами планування і макроекономічного прогнозування; бухгалтерським обліком; розміщенням продуктивних сил та іншими дисциплінами. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістовних модулів: Модуль І – Основи формування та функціонування міжнародних валютно-фінансових відносин; Модуль ІІ – Особливості розвитку міжнародних валютно-фінансових відносин.
Робоча програма навчальної дисципліни «Міжнародні валютно-фінансові відносини» для студентів напряму підготовки: 6.030508 “Фінанси і кредит”.
Keywords: фінанси; міжнародна економіка; валютно-фінансові відносини; міжнародна інтеграція