Методика викладання іноземної мови в закладах освіти : програма нормативної навчальної дисципліни - Ніфака, Тетяна Павлівна (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2019)
Мета теоретичного курсу «Методика викладання іноземних мов в закладах освіти» передбачає формування у студентів професійної компетентності, яка протягом вивчення даної дисципліни реалізується через: 1) представлення головних компонентів теорії сучасного навчання іноземних мов у середніх навчальних закладах та навчання студентів використовувати теоретичні знання для вирішення практичних завдань; 2) ознайомлення студентів з сучасними тенденціями в навчанні іноземних мов як у нашій країні, так і за кордоном;3) розкриття суті складових частин і засобів сучасної методики як науки; спрямування студентів на творчий пошук під час практичної діяльності у школі; 4) навчання методичних основ організації навчально-виховного процесу з іноземних мов у різних типах середніх навчальних закладів; 5) формування у студентів професійно-методичних вмінь; 6) розвиток вмінь самостійного методичного дослідження.
Робоча программа навчальної дисципліни «Методика викладання іноземної мови в закладах освіти» підготовки бакалавра, галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014 Середня освіта, за освітньопрофесійною програмою Англійська мова.
Keywords: Методика викладання іноземної мови