Вплив сім’ї на становлення особистості обдарованої дитини - Мельничук, Оксана; Ярощук, Наталія (My University, 2018)
У статті розглянуто особливості впливу сучасної сім’ї на становлення особистості обдарованої дитини. Наведені деякі психологічні проблеми, які виникають у процесі розвитку і виховання обдарованих дітей. Виділено та проаналізовано креативну сторону процесу розуміння батьками проявів, рис та чинників обдарованості власних дітей. Визначено основні стратегії батьківського ставлення до обдарованої дитини.The article deals with the features of the influence of the modern family on the development of the personality of a gifted child. Some psychological problems that arise in the process of development and education of gifted children are given. The creative side of the process of parents' understanding of manifestations, traits and giftedness factors of their own children is highlighted and analyzed. The basic strategies of parental attitude towards a gifted child are determined.
Keywords: обдарованість; giftedness; дитина; обдарована дитина; типи обдарованості; батьки; особистість; виховання; сім’я; child; gifted child; types of giftedness; parents; personality; education; family