Розвиток типологічної структури видань кінця ХІХ - початку ХХ ст. - Благовірна, Наталія Богданівна; Blahovirna, Nataliia B. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2009)
Висвітлено видавничі здобутки, реалії та проблеми галузі кінця ХІХ - початку ХХ ст., показано розвиненість редакційно-видавничих принципів підготовки видань до друку. На основі оригінальних джерел зроблено тематико-типологічний аналіз видавничої продукції Українсько-руської видавничої спілки.

On example of the Ukrainian Publishing Association (1899–1932) the publishing circumstances, achievements and problems of publishing of late 19th – the beginning of the 20th century are highlighted. The development of the main principles of publishing is shown. On the basis of original sources thematic and typological analysis of publishing products is carried out, the main factors and principles of publishing repertoire's formation are highlighted
Keywords: типологічна структура; серія; наукове видання; науково-популярне видання; навчальне видання; журнальне видання; Українсько-руська видавнича спілка; typological structure; series; scientific edition; popular non-fiction edition; educational edition; journal type edition