Працевикористання українців Східної Галичини й Волині як складова частина нацистської політики в 1941–1944 рр. - Стефанюк, Галина (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
У статті проаналізовано політику нацистського режиму щодо використання праці західноукраїнського населення на примусових роботах у Німеччині. Визначено етапи трудової мобілізації. Охарактеризовано форми й методи залучення українців Східної Галичини та Волині в промисловості й сільському господарстві Німеччини в період Другої світової війни. Розглянуто методи адміністративного тиску та вміло організовану пропаганду для заохочення українців до праці в Рейху, а також форми адміністративного тиску й застосування сили
Keywords: Друга світова війна; нацистський режим; Третій рейх; трудова депортація; мобілізація