Ефективність фізичної терапії при відновленні функції верхньої кінцівки хворим, що перенесли ішемічний інсульт у ранньому відновному періоді - Трохимчук, Олена (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2020)
Дослідження показало, що застосування програми фізичної терапії, а саме її засобів таких як: кінезіотерапія, масаж, фізіотерапія, ортезування; та дотримання основних принципів реабілітаційного процесу, якими є індивідуальний підхід (реабілітаційна програма для кожного пацієнта будується з урахуванням діагнозу (ішемічний, геморагічний інсульт), обширеності вогнища ураження, давності захворювання, віку, супутніх захворювань, характерних особливостей пацієнта, систематичність і тривалість відновлювальних заходів; покращують стан пацієнта та доводять свою ефективність, полегшуючи завдання пізніших періодів відновлення, уникнення інвалідизації, ускладнень та повернення пацієнта у звичне життя у соціум.
Keywords: фізична терапія; інсульт