Структурно-процесуальна модель розвитку організаційних цінностей у системі державної служби - Пашкіна, Алла Миколаївна; Pashkina, Alla M. (Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, 2010)
Статтю присвячено теоретичному аналізу системи організаційних цінностей у контексті діяльності органів державної служби. Запропонована авторська структурно-процесуальна модель формування та динамічного розвитку аксіосистеми державної служби. Обґрунтовано два базові рівні аналізу цінностей особистісний та культурний у їх взаємодії. Детально проаналізовано суб'єктивний, об'єктивний та інтероб'єктивний простір існування аксіоелементів індивідуальних та соціальних організмів.
Structural and process model Development of organizational values in the civil service
Keywords: цінності; система організаційних цінностей; особистісна гармонізація; індивідуальна соціалізація; соціальне научіння; соціальна інтеграція; змістова відповідність; операційна відповідність