Теленовини як візитівка прямого ефіру на провідних українських телеканалах на сучасному етапі - Калітовська, Карина І.; Kalitovska, К. І. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті досліджено поняття прямого ефіру у теленовинах через роботу ведучих та журналістів новинних програм п’яти провідних українських телеканалів за версією Індустріального телевізійного комітету: «1+1», «ICTV», «Інтер», «СТБ» та «Україна». Охарактеризовано стандарти ведення новин на перерахованих каналах у контексті образу ведучого в кадрі, вибору мови повідомлення, часу виходу та тривалості новинної телепрограми. Особливу увагу зосереджено на окресленні явища онлайн-трансляції. Наголошено, що випуски новин тяжіють до видовищності та сенсаційності. In the given work investigates the concept of the live broadcast on television through the work of anchorperson and journalists in news programs of five leading Ukrainian TV channels according to the Television Industry Committee: «1+1», «ICTV», «Inter», «STB» and «Ukraine». Describes the standards of conduct of news on these channels in the context of the image leading in the frame, select the language, time and duration of news programs. Special attention is focused on the description of the phenomenon of online broadcasting. Noted that the news tended towards entertainment and sensationalism.
The History of the Live Broadcast and the Specificity of its Application in Modern Ukrainian Teleprostranstve Conditions
Keywords: телебачення; television; прямий ефір; live broadcast; канал; channel; програма; program; журналіст; journalist; новинні програми; news programs; відеосюжет; video clip