Інтерактивні засоби формування політичної свідомості прикордонних громад - Пікула, М. М.; Pikula, M. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано питання транскордонної співпраці громад в умовах формування інформаційного суспільства. Автор констатує, що сучасні інтерактивні комунікаційні технології грають важливу роль у формуванні політичної свідомості мешканців транскордоння. Блоги і соціальні мережі інформують громадськість про події прикордонного життя, формують ціннісні орієнтації та значною мірою визначаючи думки і орієнтації людей, що включені у транскордонне інформаційне-комунікаційне середовище, визначає свідому поведінку. Формування політичної свідомості громад транскордоння з допомогою інтерактивних форм політичної комунікації потребує оволодіння основами мережевої культури.

Analyzed cross-border cooperation in the community conditions of the information society. The author states that modern interactive communication technologies play an important role in shaping the political consciousness of the inhabitants transkordonnya . Blogs and social networks inform the public about the events of frontier life , form and value orientation is largely determined by the orientation of thought and people who are included in the cross-border information and communication environment determines conscious behavior. Formation of political consciousness cross-border communities through interactive forms of political communication needs in mastering the basics of network culture.
Interactive means formation of political consciousness in border communities
Роботу виконано на кафедрі міжнародної інформації СНУ ім. Лесі Українки
Keywords: інтерактивність; інформаційне суспільство; політична комунікація; свідомість; транскордонне співробітництво; interactivity; information society; political communication; consciousness; cross-border cooperation