Підвищення ефективності забезпечення пожежної безпеки філії «Славутське лісове господарство» - Олексюк, Іван Валерійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Відповідно до Закону України "Про пожежну безпеку". Правила пожежної безпеки в лісах України є обов'язковими для виконання всіма центральними і місцевими органами державної виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями (незалежно від виду їх діяльності та форм власності) і громадянами, що з будь-яких причин перебувають у лісі. Гасіння пожеж в обов’язковому порядку відбувається органами державного рівня та іншими, які мають таке повноваження. У першому розділі, на основі обробленого матеріалу різних джерел сформуємо та розкриємо поняття лісова пожежа, висвітлимо її проблеми, методи виявлення і запобігання. В другому розділі роз’яснимо основні положення, методики дослідження та заходи, які можуть посприяти швидкому виявленню та повільнішому розповсюдженню лісової пожежі. У третьому розділі проведемо статистичний аналіз лісів Хмельницької обл., та лісів Славутського ЛГ, та розробимо концепцію, яка покращить швидксть та якість виявлення пожеж, що в свою чергу покращить швидкість реакії пожежних сил. У четвертому розділі проведено розрахунок технологічної собівартості устаткування філії Славутське ЛГ, яке допоможе виявити пожежу для зменшення збитків Лісовому фонду. У п’ятому розділі окреслено основні вимоги безпеки під час виконання робіт із гасіння пожежі для різних підрозділів. Загальні висновки за результатами досліджень наведені перед списком використаної літератури.
Keywords: лісова пожежа; проблеми лісової пожежі; аналіз лісових пожеж; охорона лісів від пожеж