Вибірковий модуль «Бази даних» у 10-11 класах (рівень стандарту). - Міленіна, М. І.; Ройко, Лариса Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В Україні, починаючи з 2018 року, чинними є дві навчальні програми вибірково-обов’язкового предмету «Інформатика» для учнів старших класів закладів загальної середньої освіти: - Інформатика (рівень стандарту). - Інформатика (профільний рівень). Навчальна програма Інформатика (рівень стандарту) складається з двох частин – базового та вибіркового (варіативного) модулів. Модуль являє собою структурну одиницю навчальної програми, поданої як організаційно-методичний блок, що містить цілісний набір компетентностей, необхідних для засвоєння учнями протягом його вивчення.
Основою навчання інформатики у 10-11 класах є базовий модуль, зміст якого може бути розширений за рахунок вибіркових модулів. Базовий модуль, на вивчення якого відводиться 35 годин, завершує формування у школярів предметних і ключових компетентностей щодо використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій на рівні, визначеному чинним Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти. Загальний обсяг годин на вивчення інформатики в 10-11 класах – 105 (35 – базовий модуль і два вибіркових).