Особливості емоційно-вольової саморегуляції поліцейських в умовах воєнного стану - Гомон, Мирослава Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Дана магістерська робота містить в собі характеристику понять емоційно-вольової саморегуляції особистості в екстремальних умовах професійної діяльності, специфіки функціонування поліцейських в умовах воєнного стану та психологічних механізмів адаптації до стресогенних факторів воєнного часу. Проведено та проаналізовано емпірично-діагностичне дослідження особливостей емоційно-вольової саморегуляції поліцейських в умовах воєнного стану, спрямоване на виявлення взаємозв'язків між рівнем саморегуляції та показниками професійної ефективності, а також визначення специфічних механізмів психологічної адаптації працівників поліції до екстремальних умов службової діяльності. Розроблено науково-практичні рекомендації щодо розвитку емоційно-вольової саморегуляції поліцейських в умовах воєнного стану. Фокус рекомендацій спрямований на формування навичок ефективного самоконтролю, управління емоційними реакціями та підтримання психологічної стійкості працівників поліції в процесі виконання професійних обов'язків. Висновки магістерської кваліфікаційної роботи містять в собі аналіз теоретичних та емпіричних результатів дослідження психологічних особливостей емоційно-вольової саморегуляції поліцейських та її впливу на ефективність професійної діяльності в умовах воєнного стану.
Keywords: емоційно-вольова саморегуляція; самоконтроль; поліцейські; воєнний стан; екстремальні умови; професійна діяльність; психологічна стійкість; адаптація