Особливості використання картографічного складника в шкільному курсі географії - Мельнійчук, Максим Михайлович; Лажнік, Володимир Йосипович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Картографія є одним із базових компонентів шкільного курсу географії, який забезпечує візуалізацію просторових процесів, явищ і взаємозв’язків. Карта виступає не лише ілюстративним матеріалом, а й інструментом формування просторового мислення, географічних умінь і навичок. У сучасних умовах важливим завданням учителя є інтеграція класичних та цифрових картографічних ресурсів у навчальний процес.
Keywords: шкільна освіта; географія; картографія; карта; 373.3/.5.016:91]:528