Особливості емоційного вигорання у педагогів з різним трудовим стажем - Кузьмич, Олена; Кульчицька, Анна Валеріївна; Kuzmych, Olena; Kulchytska, Anna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Емоційна сфера є найбільш вразливою до різного роду впливів, а нестабільність у суспільстві, специфіка роботи та інші соціально-психологічні чинники підсилюють негативний вплив на психічне здоров’я особистості, в тому числі й на процеси емоційного вигорання. Тому сьогодні випадки синдрому вигорання зустрічаються все частіше, особливо у педагогічних працівників. За загальними даними спеціалістів педагогічна діяльність – це один із видів професійної діяльності, який найбільше деформує особистість людини. Тому дане дослідження вважаємо актуальним.
Keywords: професійне вигорання; педагогічна діяльність; діагностика емоційного вигорання