Визначення прихованих факторів впливу на виробництво продуктів харчування у Волинському регіоні - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Ін-т регіонал. дослідж. НАН України, Ін-т екон. пром-сті НАН України, Укр. асоц. регіонал. наук, 2008)
Проводиться факторний аналіз показників виробництва основних продовольчих товарів у Волинському регіоні з допомогою методу головних компонент. Для автоматизації розрахунків використовується програмний пакет StatSoft Statistica 6.0. Актуальність дослідження полягає в тому, що факторний аналіз цих об’єктів не проводився.

The factor analysis of indexes of production of basic food commodities in the Volyn region with the help of a method of main components is conducted. For automation of calculations a software product StatSoft Statistica 6.0 is used. Actuality of research consists in that the factor analysis of these objects was not conducted.
Keywords: факторний аналіз; factor analysis; метод головних компонент; the method of main components; факторні навантаження; factor loadings; продовольчі товари; food commodities; Волинський регіон; Volyn region