Шкільна освіта на Волині в умовах німецької окупації (1941–1944 рр.) - Дударчук, Любомир (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Проаналізовано систему шкільної освіти на Волині в 1941–1944 рр. З’ясовано типи навчальних закладів. Висвітлено становище педагогічних працівників краю, показано їхні професійні якості. Розглянуто діяльність навчальних закладів для національних меншин. Звернуто увагу на роль Православної церкви в поширенні україномовної освіти на теренах краю.
Keywords: райхкомісаріат «Україна»,; Волинь,; гебітскомісаріат,; окупаційна влада,; шкільна освіта,; педагогічні працівники.