Оптимізація фізичного стану жінок зрілого віку засобами інноваційних фітнес-технологій - Осіпов, В.; Osipov, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розглянуто методику оптимізації фізичного стану жінок першого періоду зрілого віку засобами іннова-ційних фітнес-технологій (на прикладі аквааеробіки та фітнесу). В експерименті взяли участь 20 жінок 21–35 років, яких розділили на дві групи для занять фітнесом та аквааеробікою. Для кожної з груп розроблено та запро¬поновано спеціальні оздоровчі комплекси відповідно до їхнього фізичного стану. Установлено, що розроблений оздо ровчо-тренувальний комплекс із використанням засобів аквааеробіки дав змогу досягти більш вагомих результатів у підвищенні фізичного стану та аеробної продуктивності жінок зрілого віку. Рекомендовано напрями розробки інноваційних технології контролю фізичного стану, засобів і методів оздоровчого тренування жінок цієї категорії. The method of optimizing the physical condition of the women’s first period of matureness by means of innovative fitness technologies (akvaaerobika and fitness). The experiment was attended by 20 women aged 21 to 35 years were divided into two groups for fitness and akvaaerobika. For each of the groups have been developed and offered special health centers according to their physical condition. It is established that the developed recreational and training facility with the use of aqua allowed to achieve better results in improving the physical condition and aerobic capacity of women of mature age. Recommended directions of the development of innovative technologies for the control of physical condition, means and methods for improving training of women in this category.
Optimization of the Physical Condition of Mature Women by Means of Innovative Fitness Technology
Keywords: жінки; зрілий; вік; аквааеробіка; фітнес; фізичний; стан; women; mature age; akvaaerobika; fitness; physical; condition; 796-055.2+331.483.4