«Новая европейская драма» и творчество М. Горького: натуралистические аспекты - Колошук, Надія Георгіївна; Koloshuk, Nadiia H. (Брестський державний університет ім.О.С.Пушкіна, Білорусь, 2008)
В статье идёт речь о натуралистических аспектах тематики и поэтики в драматургии Максима Горького (а также в его зрелой прозе – в большинстве романов и повестей), о правомерности её определения как относящейся к «новой европейской драме». У статті йдеться про натуралістичні аспекти тематики й поетики у драматургії М. Горького (а також у його зрілій прозовій творчості – більшості романів і повістей), про правомірність визначення його драматичної спадщини як приналежної до «нової європейської драми».

The article deals with the naturalistic aspects of the subjects and poetry in M. Gorkyi’s dramaturgy (also in his late narrative works – novels and stories); it deals with the legitimacy of the definition of his dramatic legacy as belonged to the “new European drama”.
Натуралістичні ознаки драматургії Максима Горького в контексті «нової європейської драми»
Naturalistic features of M. Gorkyi’s dramaturgy in context of the “new European drama”.
Keywords: М. Горький; натуралізм; нова європейська драма; драматургія; реалізм; соцреалізм; неоромантизм; модернізм; M.Gorkyi; naturalism; new European drama; dramaturgy; realism; social realism; neoromantism; modernism