Ліквідація радянською владою студитського чернецтва у Східній Галичині в перші повоєнні роки - Чорнописька, Вікторія; Chornopyska, V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Проаналізовано особливості релігійної політики радянської влади щодо студитського чернецтва у перші повоєнні роки. Досліджено практичні заходи влади щодо ліквідації монастирів та висвітлено окремі аспекти ролі К. Шептицького у консолідації греко-католицького духовенства. This article analyzes the features of the religious policy of the Soviet authorities to Studite monks in the early postwar years, explored practical measures to eliminate government monasteries and highlights some aspects of the role K. Sheptytskoho in consolidation of the Greek Catholic clergy.
Elimination of Soviet Power Studite Monasticism Eastern Galicia in the Early Postwar Years
Keywords: Климентій Шептицький; студитське чернецтво; монастир; монахи; греко-католицька церква; радянська влада; Clement Sheptytsky; Studite monk; monastery; monks; Greek-Catholic Church; the Soviet authorities