Структури передачі чужого мовлення як прагматичні засоби в інформаційних жанрах інтернет-публіцистики - Шулик, Р. Т.; Shulyk, R. T. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто синтаксичні структури з передачі чужого мовлення як прагматичні засоби в інформа-ційних жанрах інтернет-публіцистики. Визначено основні прийоми й синтаксичні конструкції, за допомогою яких передається чуже мовлення, та різновиди прагматичного значення різних типів структур для передачі чужого мовлення в інформаційних текстах інтернет-ЗМК. In the article the author analyses the structures of direct speech, indirect speech and quoted speech as pragmatic means in informational genres of on-line mass media. The main syntactic structures used to convey the speech are defined and the variety of the pragmatic meanings of different structures is described.
Structures of Direct Speech, Indirect Speech and Quoted Speech as Pragmatic Means in Informational Genres of On-Line Mass Media.
Роботу виконано на кафедрі української мови ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: синтаксичні структури передачі чужого мовлення; прагматичні функції; інформаційні жанри інтернет-публіцистики; speech-transferring structures; pragmatic functions; informational genres of on-line mass-media