Інструменти податкового стимулювання залучення інвестицій у енергозбереження в Україні - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Лущик, Вікторія Дмитрівна; Tsymbaliuk, I. O.; Lushchyk, V. D. (Херсонський державний університет., 2014)
Стаття присвячена дослідженню проблем енергозбереження в Україні та вдосконаленню інструментів податкового стимулювання залучення інвестицій у цей процес. Визначені можливі джерела інвестиційних ресурсів для забезпечення процесу енергозбереження в Україні та розглянуті подальші перспективи їх використання. Проаналізовано ряд існуючих податкових пільг щодо запровадження енергозберігаючих технологій та обґрунтована необхідність подальшого вдосконалення шляхом їх спрямування на залучення коштів населення у здійснення енергозберігаючих заходів. The article is devoted to research of problems of energysaving in Ukraine and perfection of instruments of tax stimulation of bringing in of investments in this process. Certain possible sources of investment resources for providing of process of energysaving in Ukraine and the considered subsequent prospects of their use. Analyzed a number of existing tax incentives in relation to introduction of energysaving technologies and substantiates the necessity of further improvement through their focus on raising funds of population in the implementation of energy saving measures
Instruments of tax simulating investment in energysaving in Ukraine
Keywords: енергозбереження; інвестиції у енергозбереження; податкове стимулювання енергозбереження; податкові пільги; energysaving; investments in energysaving; tax stimulation of energysaving; taxes incentives