Державна варта Української Держави: структура та функції - Гламазда, Петро Володимирович (My University, 2025)
У дослідженні проаналізовано організаційно-правові засади діяльності Державної варти, як центрального органу, що реалізовував внутрішню політику Української Держави у сфері забезпечення громадського порядку та безпеки. Визначено, структуру Державної варти, що передбачала чітку вертикаль управління від центрального апарату до місцевих підрозділів. Охарактеризовано функції та завдання, які покладались на дану правоохоронну інституцію.
Keywords: Українська Держава; Державна варта; правоохоронна система; охорона громадського порядку та безпеки