Буллінг серед дітей як соціально-педагогічна проблема в загальноосвітніх навчальних закладах - Сушик, Наталія Степанівна; Sushyk, Nataliia S. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2017)
У статті обґрунтовано актуальність, а також визначено сутність, особливості, види, форми, етапи розвитку та ролі учасників буллінгу, алгоритм дій і практичні рекомендації для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів із метою профілактики, виявлення й подолання цього явища серед дітей. This article explains relevance and defines essence,features, kinds, forms, stages of development and roles of bullying participants, algorithm of action so as practical recommendations for social pedagogic workers of the school system with purpose of prophylactic, exposure and prevention of bullying among children.
Keywords: агресивна поведінка; буллінг; кібербуллінг; жертва буллінгу; віктимна поведінка; соціально-педагогічна профілактика буллінгу; aggressive behavior; bullying; cyberbullying; victim of bullying; victim behavior; social pedagogic prophylactic of bullying