Дослідження методів обробки та розпізнавання зображень у реальному часі за допомогою нейромережі - Веремко, Юрій Петрович; Булатецька, Леся Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Знаходження об’єктів на зображенні чи в відео-потоці це завдання з області комп’ютерного зору, яка розв’язується різними підходами, але найчастіше з допомогою, так званих, згорткових нейронних мереж. За допомогою нейронної мережі можна навчити розпізнавати, обробляти та інтерпретувати зображення так, як це потрібно для певного завдання. Для цього знадобиться набір даних, який складається із великої кількості фотоматеріалів. В нашому випадку, ми зможемо побудувати систему, яка зможе у реальному часі проводити обробку фото та відеоматеріалів, автоматично визначати номерний знак автомобіля та вести облікову інформацію.
Keywords: розпізнавання образів; нейронна мережа